Bæredygtigt Design

Follow us:

Marble Lamps

New: Language switch Danish/English

Email:info@marbleus.dk

Marble'us

The new generation of sustainable illumination technology..

Bæredygtig tænkning er nøglen.

Til en fremtidig verden i bedre balance.

 

For at lave et bæredygtigt design, er det nødvendigt at overveje hvert eneste led i processen fra rå materiale til den dag produktet skal kasseres.

 

Det inkluderer valget af råmaterialer, selve designet, bearbejdning, fremstilling, transport, energi forbrug, levetid, vedligeholdelse og genanvendelse.

 

Samtidigt må produkt sikkerheden og effektiviteten ikke tabes.

 

Vi skiftede så mange glas og plastic dele ud med marmor dele, der både har optiske egenskaber og stor styrke. Og benytter os af ren blyfri messing istedet for malede eller overtrukne legeringer, der ofte består af mange forskellige metaller, inklusiv nikkel og krrom. I nogle få tilfælde har vi brugt plastik, enten for at sikre en høj effektivitet eller af sikkerhedshensyn i den elektriske del af lampen.

 

Vi bruger hverken maling, lim eller everfladebehandling. Kun ved poleringen af marmoren benyttes en smule syre.

 

Marmor er komprimeret kalksten, og ved genanvendelse kan det knuses, og benyttes som gødning. Messing dele og kobber fra de elektriske dele kan også genanvendes fuldt ud.

 

Plastik delene kan brændes ved høje temperaturer, hvorved energien der er indeholdt i materialet bliver frigivet.

 

Ved at have produktion i begge lande, kan transporten minimeres. Og begge lande får gavn af den beskæftigelse lamperne skaber, hvorved der også skabes økonomisk balance.

 

Energi og resource overvejelser.

 

Al bearbejdning af materialer kræver energi, og ethvert produkt har en derfor en "energipris".

Ved at lave produkter med meget lang levetid, vil "energiprisen" pr. år, blive reduceret betragteligt.

I bæredygtige designs bør reparation være første valget, ikke genanskaffelse eller genkøb..Det sparer resources og masser af energi.

Bearbejdningen af marmor blokke, udføres af Filippinske håndværkere, der bruger simple, men effektive værktøjer. Sammenlignet med fremstillingen af glas, benyttes der kun en brøkdel af energien.

Poleringen af overfladen gør det muligt at undgå overflade behandling og maling. Brugt korrekt, kan poleringen også bruges til at styre lyset i lampen.Valget af marmor vil afgøre farve og mønstre.

Vore messing dele er lavet udfra "udtrukket" messing, og derefter er det bearbejdet på danske CNC maskiner. Resultatet er trækaflastninger, der er istand til at bære endog meget tunge lamper. Ved at bruge udtrukket metal instedet for støbning, sikres det, at der ikke er revner i materialet.

Copyright @ All Rights Reserved